El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha desmuntat la hipocresia política que hi ha amb el vídeo on apareixen uns individus disparant contra membres del govern espanyol, que ha provocat un gran escàndol a Espanya quan unes imatges similars on simulaven un afusellament del mandatari català en un poble de Sevilla van ser en el seu dia menystingudes. Puigdemont ha demanat no utilitzar una doble vara de mesurar.

"És una vergonya i una acció repulsiva. La mateixa repulsió que haurien de provocar quan ho fan contra independentistes", ha indicat.

"Aquests del vídeo se saben impunes perquè quan policies i guàrdies civils cridaven plens d'odi i ràbia "¡a por ellos!" no els va passar res. Ni els passarà res", ha afegit. 

Les forces de seguretat espanyoles investiguen un vídeo difós a les xarxes socials on es veuen pràctiques de tir contra fotografies del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el vicepresident segon, Pablo Iglesias, i els ministres Irene Montero i Fernando Grande-Marlaska, així com el dirigent de Podemos Pablo Echenique. El vídeo ha estat penjat a les xarxes i retuitat per milers de persones. En ell, apareixen dos homes, un d'ells amb una arma que dispara contra les imatges d'aquests polítics i les fa caure. 

L'abril del 2019 veïns del poble de Coripe (Sevilla) van fer un afusellament simulat de Puigdemont coincidint amb la Setmana Santa, i el van equiparar a Judes. Els veïns anaven proveïts d'armes de foc, i munició de fogueig. No va prosperar cap investigació dels fets, perquè la Fiscalia no hi va veure cap delicte d'odi ni cap discriminació de cap ideologia.