El president Carles Puigdemont ja és a Ginebra i hi ha anat desafiant la Fiscalia. Aquesta setmana  la Fiscalia va moure fitxa per intentar aturar els moviments del president i de la consellera Meritxell Serret.

A la seva arribada a Ginebra el president ha estat rebut per representants del Festival de Cinema i Fòrum sobre els Drets Humans, i ha marxat en un cotxe de l'organització.

La Fiscalia va demanar que s'estudiés si se'l podria detenir i se'n podria demanar l'extradició i la limitació del passaport. Per la seva banda, l'Oficina Federal de Justícia de Suïssa ha negat qualsevol possibilitat de detenció i extradició: "Qualsevol extradició per delictes polítics està exclosa. La situació no ha canviat i, per tant, no hi ha cap base legal per a una detenció a Suïssa", apuntava el portaveu de l'oficina Folco Galli. 

Amb aquesta informació, Puigdemont ha comunicat aquest dissabte a les 15.30 que volava cap a Ginebra, on té previst participar demà en un col·loqui en el Festival. El president va acompanyat de l'empresari i amic personal Josep Maria Matamala.

"Volant cap a Genève. Els pròxims dies parlarem intensament de Catalunya i explicarem el seu dret a ser una República independent. En parlarem alt i clar tot i l'intent d'arrest contra nosaltres de l'aparell repressor espanyol", ha indicat.

Puigdemont hi ha afegit una imatge aèria:

Poc després de publicar aquest missatge a Instagram, Carles Puigdemont ha fet una piulada en francès recordant que diumenge participarà en el Festival de Cinema i Fòrum de Drets Humans (FIFDH).

En aquest festival es projectarà el documental Catalunya: Espanya, a un pas de la crisi nerviosa, i el president ha assegurat que parlarà "alt i clar tot i la temptativa repressiva del govern espanyol de fer-nos callar". A més a més, ha compartit el tràiler del documental.