El president Carles Puigdemont ha denunciat intimidacions envers les persones que treballen a l'oficina dels europarlamentaris de Junts, al barri del Born de Barcelona. Puigdemont ha explicat que un carter de Correus es va negar ahir a entrar a l'oficina de Lliures per Europa per lliurar un paquet. A més, el carter va cridar perquè tothom ho sentís: "No vull entrar a aquesta oficina perquè em fa fàstic!". El president ja ha anunciat que ha adreçat una carta de protesta a l'empresa de missatgeria pel "tracte dispensat".

 

Puigdemont, notablement molest, ha considerat que l'actuació del funcionari de Correus és una "intimidació" envers les persones que treballen dins de l'oficina i també contra els votants de Junts. No és el primer cop que el president ha rebut atacs per part d'intolerants. Fa uns anys un grup d'espanyolistes van provocar un incident a la Casa de la República a Waterloo arrencant el cartell de la institució. També en un dels múltiples atacs contra Carles Puigdemont, va ser increpat a l'aeroport i obligat a besar una bandera espanyola sota amenaces. Tots aquests atacs constaten la necessitat de protegir la seva integritat. De fet, és un reclam que des de fa temps fan els diferents assessors de comunicació del president a l'exili, per la quantitat d'amenaces que rep a través de les xarxes socials.

De fet, un jutge de Barcelona va multar amb 1.200 euros un internauta per amenaçar-lo. Aquest ultra va desitjar a les xarxes socials que Puigdemont ingressés a presó i que el violessin, a més va arremetre contra l'independentisme en una actitud bèl·lica, muntat a cavall. El jutjat va concloure que el president tenia raons per "sentir-se intimidat" pels seus missatges, perquè a més a més l'acusat tenia llicència d'armes i donava suport a una "legítima confrontació" contra l'independentisme.

La conferència d'Aragonès

D'altra banda, Puigdemont ja ha reaccionat a la conferència de Pere Aragonès amb motiu del primer aniversari de les eleccions del 14-F, on va demanar a l'independentisme recosir la unitat i va parlar també dels indults, no com una solució sinó com una primera passa en la resolució del conflicte. A més, va reclamar propostes a l'Estat per avançar en la negociació, entre les quals, la retirada de les causes contra Puigdemont i la resta de polítics exiliats, seguint en la línia del que va dictaminar el Consell d'Europa el passat mes de juny. Ara, el president Puigdemont ha escrit una piulada en què ha demanat a Aragonès "respecte per l'estratègia política de l'exili", recordant un article en què es mostrava molt contundent en aquest sentit. 

Concretament, es tracta d'un article publicat el 14 d'octubre al diari El Punt Avui, on el president a l'exili recordava que havia estat molt respectuós amb totes les estratègies de defensa per les quals han optat els diferents polítics independentistes i també demanava "el mateix respecte per als que compartim la lluita de l'exili". Llavors, Puigdemont escrivia: "Demano que ningú no parli per nosaltres, que no interfereixin en la nostra estratègia buscant dreceres que no volem. Quatre anys d'exili ens han refermat en la idea que la solució entre Catalunya i Espanya és política i és col·lectiva, que no hi ha sortides personals ni solucions a mida de ningú". Tot plegat, contrasta amb les paraules que va pronunciar ahir el president Aragonès, quan va assegurar que reclamaria a l'Estat la retirada de les causes contra ells i la resta d'independentistes a l'exili.