El president Carles Puigdemont ha afirmat que la demanda que va presentar el PDeCAT contra el seu partit per l'ús de les sigles Junts per Catalunya (JxCat) era "perfectament evitable" en una relació entre dues forces que hauria de ser d'"amistat".

En declaracions a Efe, Puigdemont ha valorat així la demanda impulsada pel seu anterior partit, el PDeCAT, per l'ús de la marca "Junts per Catalunya" per a la seva nova formació, unes sigles que havien registrat el 2018 persones afins al Partit Demòcrata.

Vista preliminar

Precisament aquest divendres el jutjat de primera instància número 3 de Barcelona celebra la vista preliminar d'aquesta demanda, en la qual es valorarà la petició per part del PDeCAT de mesures cautelars per deixar en suspens l'ús de la marca JxCat.

La possible acceptació d'aquestes cautelars per part del jutge podria impactar de ple en el procés congressual en marxa del nou partit de Puigdemont, que acaba aquest 3 d'octubre.

En aquest context de crisi entre el JxCat de Carles Puigdemont i el PDeCAT liderat per David Bonvehí, el president a l'exili ha dit que estava segur que a ambdues parts els "saben greu" determinades accions que hagin pogut dur a terme uns i altres.

No obstant això, el fet que aquest contenciós "hagi anat a parar a un jutjat, en una relació d'amistat i proximitat personal, era perfectament evitable", ha remarcat.

"Trobar més acords que desacords"

En qualsevol cas, Puigdemont ha assegurat que la voluntat de "tots" els que tenen responsabilitats a JxCat i el PDeCAT és veure si són "capaços de trobar més acords que desacords", en una relació que ha insistit que "ha de ser d'amistat".