El president Carles Puigdemont ha reaccionat ja a les últimes informacions sobre unes suposades declaracions de la presidenta del Parlament Europeu, la conservadora Roberta Metsola, que en la seva visita a Barcelona hauria assegurat en una reunió que està a punt de retirar-li l'acta d'eurodiputat a l'espera d'un informe. Aquesta informació, publicada pel diari El Mundo, ha indignat a Puigdemont, que ha compartit un missatge a les xarxes socials en anglès, amb una imatge de la notícia en qüestió, reclamant explicacions a Metsola. "La premsa espanyola assegura que la presidenta del Parlament Europeu va revelar a Barcelona que retirarà el meu escó com a eurodiputat. Vam aconseguir més d'un milió de vots i vam guanyar les eleccions a Catalunya. Aquesta decisió contradiria a la del Tribunal General. Necessitem una explicació", ha exigit el president a l'exili en una piulada. A més, a banda d'aquesta piulada, Carles Puigdemont també estaria preparant una carta dirigida a Roberta Metsola demanant-li explicacions. Des de l'equip de premsa de la presidenta del Parlament Europeu, no han volgut comentar les informacions publicades pel diari El Mundo.  

🟡 Metsola desmenteix que hi hagi alguna decisió presa sobre l'escó de Puigdemont
 

Tuit de Carles Puigdeont
Tuit de Carles Puigdemont

Concretament, segons publica El Mundo, Roberta Metsola hauria pronunciat aquestes paraules en un dinar a Barcelona, durant la seva visita a la capital catalana, en què va coincidir amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que va reiterar que volia arribar a grans acords amb el PSOE, tot i que aquests semblen més lluny que mai. Així, segons aquest diari, la presidenta del Parlament Europeu hauria confessat davant els assistents que està esperant "l'informe jurídic" dels lletrats del Parlament Europeu sobre la retirada de l'acta d'eurodiputat del president Puigdemont, mentre la Junta Electoral Central li ha tornat a reclamar que vagi a Madrid a recollir la seva acreditació i prometre o jurar la Constitució. Sigui com sigui, seria la primera vegada que Metsola es pronuncia amb tanta claredat sobre aquest fet, ja que sempre ha optat per mantenir-se en silenci sobre qualsevol cosa que envolti a la situació dels eurodiputats independentistes. Amb tot, en privat i davant Feijoó i altres convidats com Dolors Montserrat, l'exconsellera de Justícia, Pilar Fernández, el president de Pimec, Antoni Cañete, o el de Foment, Josep Sánchez-Llibre, que també eren en aquest dinar, hauria assegurat que tot sembla indicar que la seva decisió anirà en línia amb la JEC i els hi retirarà l'acta, a l'espera del que digui l'informe. 

Retret de Puigdemont a Metsola pel català

No és la primera topada de Puigdemont amb Metsola en els últims dies. Aquest dilluns mateix, ha denunciat la poca sensibilitat de la presidenta del Parlament Europeu amb el català, especialment tenint en compte que ella parla maltès.  "Presidenta Roberta Metsola, vostè té la sort que la seva llengua materna, el maltès, és oficial a la Unió Europea, tot i que és parlada per poc més de mig milió de persones. Cada vegada que la fa servir és una victòria merescuda dels qui han lluitat per la seva pervivència", ha escrit Puigdemont en una primera piulada en resposta a una publicació de Metsola en castellà sobre Barcelona.