El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el Premi Nobel de la Pau 2015, Ahmed Galai, faran el proper dilluns, 4 de setembre, una declaració institucional des del Palau de la Generalitat. La trobada tindrà lloc a la tarda a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat.

Ahmed Galai forma part de la Lliga Tunisiana pels Drets Humans, una de les quatre entitats integrants del Quartet de Diàleg per la Pau a Tunísia, que el 2015 va ser reconegut amb el Premi Nobel de la Pau per la seva contribució decisiva en la construcció d'una democràcia plural al país.

El Quartet de Diàleg Nacional de Tunísia és la unió de quatre organitzacions civils tunisianes amb l'objectiu d'establir negociacions entre els partits polítics per garantir la transició de l'Assemblea Nacional de Tuníssia de 2011 a un règim de govern democràtic estable després de l'enderrocament del president Zine El Abidine Ben Ali. Està format per la Unió General Tunisiana del Treball, la Unió Tunisiana d'Indústria, Comerç i Artesania, l'Ordre d'Advocats de Tunísia i la Lliga Tunisiana dels Drets Humans

La Lliga és una de les l’ONG amb més trajectòria del món àrab i africà i ha patit un assetjament continu per defensar les llibertats fonamentals i denunciar la violació dels drets humans. L'any 2013, l’organització va formar part d'una delegació que va viatjar a Lampedusa per ajudar als refugiats de les polítiques europees.