El president, Carles Puigdemont, ha retret aquest matí al Parlament a la CUP que s’aliï amb el PP per fer patinar el Govern. “Vostès no els faran fàstics als vots que els donen a propostes de resolució, oi? Oi que si el Govern ha de relliscar amb una pell de plàtan i l’han de posar a quatre mans amb el PP no li faran fàstics, com ja han vist en el passat?”, ha dit el cap de l’Executiu català.

Puigdemont ha fet aquestes valoracions durant la sessió de control al Govern després que la diputada de la CUP, Mireia Vehí, li ha retret prèviament el suport del PDeCAT al decret de l’estiba del govern espanyol i li ha demanat si havien pactat “alguna cosa” a canvi. “Per què mesos abans del referèndum i en un moment de conflicte democràtic amb l’Estat mantenen la dinàmica d’autonomisme i de peix al cove?”, ha preguntat Vehí.

La resposta del president ha estat directa tan bon punt ha pres la paraula: “Començaria a ser hora que vostès superessin aquesta immaduresa política que consisteix que quan un fa política en defensa de l’interès general sempre hi ha d’haver un racó que justifiqui aquesta obstinada negativa a arribar a acords”, ha retret Puigdemont, que ha assegurat que el decret de l'estiba que finalment se sotmetrà a votació s'ha millorat en relació amb el decret inicial.

El president ha aconsellat als cuparies que no tirin en cara al Govern que intenti pactar amb qui sigui per millorar les condicions dels ciutadans. “Fins i tot voldríem arribar a acords també en la celebració del referèndum”, ha conclòs.