El president de la Generalitat Carles Puigdemont confia en una abstenció de la CUP que permeti la investidura del diputat de Junts per Catalunya, Quim Torra. En una entrevista al diari El Punt Avui, Puigdemont espera que els cupaires "mantinguin la coherència". "La CUP es va abstenir ja quan el candidat era Jordi Turull (...) Sempre han dit que no era un problema de noms, i confio en la seva paraula", ha dit.  

El president no ha volgut aventurar un escenari de noves eleccions i ha recordat a "tots aquells" que no les volen que ara tenen una "oportunitat magnífica per demostrar que això no era un eslògan per pressionar-nos sinó que estaven dient la veritat als seus electors". 

En l'entrevista Puigdemont ha esquivat les preguntes sobre si Quim Torra serà un "president teledirigit". En aquest sentit ha senyalat que "el que ha estat teledirigit tot aquest temps és Catalunya des del 155, governat des de Madrid", i ha qualificat de "grotesc" que els qui han dirigit Catalunya tenint només 4 diputats pensin que un president com Quim Torra no serà capaç d’impedir que continuï aquesta teledirecció des de Madrid". Repreguntat sobre si Torra rebrà ordres directes seves, el president ha respòs que "tots els presidents estan a les ordres del Parlament" i ha puntualitzat que el president Mas no li va donar "mai cap ordre". 

El president de la Generalitat ha lloat la figura de Quim Torra de qui ha dit que és una persona en la qual "conflueixen moltes característiques que s’escauen al moment històric que viu al país". Creu que amb ell s'assegura que la presidència del govern català "sigui fidel al mandat de l'1 d'octubre i al vot del 21 de desembre". Considera que té "una sobrada preparació" a tots els nivells i un "tarannà afable" que afavoreix "el diàleg".

Sobre aquells que l'han qualificat de talibà, president titella, sectari o home de palla, Puigdemont considera que "tots aquests adjectius els haurien fet servir en el cas d'altres candidats". Li sembla "una llàstima" que desqualifiquin algú "sense ni haver sentit encara el seu discurs d’investidura ni escoltar el seu programa de govern". Segons diu "aquesta actitud explica molts dels problemes que té l’Estat espanyol, on el nacionalisme clàssic, el de sempre, s’ha assegurat el control de tots els ressorts de l’Estat". 

Puigdemont ha viscut la primera sessió d'investidura des de la distància, des de Berlín, i també viurà des d'allà la segona. Confessa que viu "el relleu amb molta emoció i alhora amb preocupació pels que són a presó o a l’exili”.

Relació estreta entre el govern i l'exili

Puigdemont ha assegurat que la relació entre el futur govern de Torra i el govern a l'exili serà "tota la relació que calgui, que és molta. Com la que hi ha d’haver entre el Govern i la ciutadania", ha dit.

El president espera un canvi d'actitud de l'estat espanyol tot i que no es pot pecar "d'ingenus". Afirma que Catalunya s'ha convertit ja en un cas europeu i mundial i que això els juga a favor. "L'Estat sap que l’estan observant amb molta atenció des de molts llocs", ha explicat.