La compareixença de la comissió de Defensa del Congrés que s'havia de produir aquest dimarts al comitè de l'Eurocambra sobre Pegasus s'ha anul·lat per segon cop, ara al·legant problemes tècnics. La suspensió de la trobada ha indignat del tot el president a l'exili, Carles Puigdemont, que ha defensat que "no són problemes tècnics i avui ha quedat clar". A través d'un missatge a Twitter, l'eurodiputat ha relatat que ha expressat la seva queixa al president de l’eurocomissió, Jeroen Lenaers, tot i que ell "no en té cap responsabilitat". Puigdemont denuncia que "al segle XXI, que dos Parlaments de l'anomenat primer món" no es puguin reunir per problemes tècnics "just quan han de tractar un tema sensible" no és admissible. En aquest sentit, afirma que els problemes no els ha vist en cap moment "perquè s’entenia perfectament el que es deia des de Madrid".

 

L'eurodiputat lamenta que aquesta actitud del govern espanyol fa vergonya "però que ningú no en dubti, és vergonya marca España". A més, destaca que quan ha començat la reunió i fins que no s'ha aturat, "curiosament", no hi havia cap dels eurodiputats dels partits espanyols a dins la sala. 

Vergonya per la situació

El debat amb els membres de la comissió del Congrés dels Diputats s'havia de produir aquest dimarts al matí entre els eurodiputats i els diputats del Congrés, després que la reunió es cancel·lés per primer cop durant la missió de la setmana passada. Així doncs, s'havia decidit que la trobada fos telemàticament, però problemes amb la interpretació ho han impedit. Després que l'inici de la sessió s'hagi retardat per aquests problemes, el president del comitè, Jeroen Lenaers, ha anunciat la cancel·lació de la compareixença, tot expressant la seva "vergonya" per la situació. 

Després de prendre la decisió d'anul·lar la compareixença, Lenaers ha expressat el seu malestar perquè no s'hagi pogut produir el debat. "En un comitè com aquest no podem esperar que tots els compareixents estiguin presents", ha dit el popular, fent referència a la negativa dels intèrprets a treballar amb connexions en remot. "Hem de trobar una solució", ha apuntat la ponent del comitè, Sophie In't Veld, tot assenyalant que és "frustrant" no poder treballar per manca d'interpretació. "No podem venir a una reunió i veure si hi ha o no interpretació", ha dit la liberal. En la intervenció abans que Lenaers el tallés per manca d'interpretació, el president de la comissió de Defensa del Congrés, José Ignacio Echániz, ha demanat disculpes als eurodiputats pel fet de no haver-se reunit la setmana passada al Congrés, on els eurodiputats van esperar dues hores que hi hagués un recés en la moció de censura. Echániz ha justificat l'absència perquè una moció de censura és "una figura important, singular i extraordinària". "En el moment del recés es va produir la sortida dels eurodiputats", ha argumentat.