El president a l'exili, Carles Puigdemont ha tornat a fer una crida a la unitat. En els actes de la Diada celebrats a Brussel·les, Puigdemont ha parlat de la "unitat com a poble" i no només de partits. 

El president, juntament amb els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig han participat en un acte a l'Atòmium de Brussel·les organitzat per les Assemblees exteriors en el marc de l'11 de setembre. 

Puigdemont ha instat a la participació de la Diada. "L'única manera de revertir derrotes és acumular victòries, i això és que nosaltres, com a poble, també anem units", ha dit Puigdemont en un manifest davant els assistents. També ha assegurat que "la unitat com a poble" és molt més "sòlida" que la unitat "merament política" i ha demanat que la Diada mostri "la veu del poble cívicament alçat contra la injustícia i la repressió".

A més, el president ha demanat que els actes de la Diada reivindiquin la independència per "fer possible un país que es decideixi entre tots i sense cap exclusió" i ha qualificat l'Estat "d'intolerant" i "d'al·lèrgic a la dissidència".

Actes Diada Brussel·les Puigdemont Consell Per la República

Puigdemont ha recordat en el seu discurs el compromís dels catalans amb els Drets Humans. "Aquest lligam ve de lluny, però el renovem cada any i sempre que se'ns presenta la oportunitat malgrat no tenir recursos ni competències", ha apuntat. En aquest sentit, Puigdemont també ha denunciat les injustícies de l'estat espanyol que contribueixen a "crear desigualtats cada vegada més grans". 

La crida a la unitat també s'ha focalitzat en la lluita contra el canvi climàtic. Puigdemont ha recordat que només anant units aconseguirem preservar el Planeta i que això, és també, responsabilitat dels catalans. 

En l'acte d'aquest diumenge, hi ha hagut parlament oberts i sardanes amb la Cobla Ressò i la colla Dansaires del Penedès. 

A més de Bèlgica, a cinc països més celebren actes per la Diada aquest cap de setmana: els Estats Units, a França, a Alemanya, Irlanda i també als Països Baixos.