El president a l'exili fa una crida a l'esperança. L'eurodiputat Carles Puigdemont ha compartit aquest dimecres un missatge amb els seus seguidors d'Instagram on ha fet balanç de la situació que travessa l'independentisme, un "present" el qual ha titllat d'"ensopit i grisós". En la seva darrera publicació a la xarxa social, que ha consistit d'un retrat d'ell mateix acompanyat d'un breu text, el president ha encoratjat la població a rebel·lar-se, "aixecar la mirada més enllà" del moment actual i "assolir allò que entre tots vàrem decidir l'1 d'octubre de 2017". Amb tot, Puigdemont confia "que milers i milers de catalans" l'acompanyaran en aquest camí. "Som-hi!", ha culminat.

TUIT instagram carles puigdemont
La darrera publicació d'Instagram del president Puigdemont

"Em rebel·lo"

Puigdemont ha reconegut aquest dimecres la difícil situació que travessen els catalans partidaris de la independència, els quals ha descrit com "cansats", "desmotivats" i "desil·lusionats", en gran part pels dirigents fixats en el "càlcul partidista". La recomanació del president al poble català és, precisament, transcendir les pugnes dels polítics actuals i substituir "la malfiança amb el del costat per la companyonia" i "la ràbia per la iniciativa". En aquest sentit, Puigdemont ha tornat a fer una crida per la unitat del moviment sobiranista, "perquè només junts, amb un full de ruta compartit, engrescador, il·lusionant, esperançador i trencador" es podrà complir el mandat de l'u d'octubre, ha expressat. "Em rebel·lo davant d’aquest present ensopit i grisós que alguns ens volen imposar, i confio que milers i milers de catalans m’hi acompanyareu. Som-hi!", ha conclòs.

Cap sorpresa

Amb indignació, però sense sorpreses. Així ha reaccionat Puigdemont al fet que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no obri cap falta disciplinària contra el conegut com a jutge tuitaire, Carlos Antonio Vegas, que des d'un usuari fals a la plataforma insultava l'independentisme. Aquesta decisió es va conèixer ahir després que el Govern denunciés el desembre les piulades en què apostava per enviar l’executiu de Pere Aragonès a la presó o defensava que els jutges desestimin qualsevol iniciativa de la Generalitat, “tingui raó o no". Davant d'aquesta decisió del CGPJ, el president a l'exili ha respost contundentment a Twitter i ho ha fet així: "L’Espanya que tant agrada als constitucionalistes és aquesta. No n’hi ha cap més. La que perjudica tots els catalans amb l’escassa execució de les inversions, la que estigmatitza els catalanoparlants, la que protegeix delinqüents amb toga o placa..."