Amb indignació, però sense sorpreses. Així ha reaccionat Carles Puigdemont al fet que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no obri cap falta disciplinària contra el conegut com a jutge tuitaire, Carlos Antonio Vegas, que des d'un usuari fals a la plataforma insultava l'independentisme. Aquesta decisió es va conèixer ahir després que el Govern denunciés el desembre les piulades en què apostava per enviar l’executiu de Pere Aragonès a la presó o defensava que els jutges desestimin qualsevol iniciativa de la Generalitat, “tingui raó o no". Davant d'aquesta decisió del CGPJ, el president a l'exili ha respost contundentment a Twitter i ho ha fet així: "L’Espanya que tant agrada als constitucionalistes és aquesta. No n’hi ha cap més. La que perjudica tots els catalans amb l’escassa execució de les inversions, la que estigmatitza els catalanoparlants, la que protegeix delinqüents amb toga o placa..."

Tuit de Carles Puigdemont
Tuit de Carles Puigdemont

Per entendre aquestes denúncies del president, cal recordar que Carlos Antonio Vegas escrivia les seves piulades rere el nom de Randy Watson i l’usuari @EstadoCharnego, però sense amagar la seva condició de jutge. Era conegut per les seves piulades amb un to marcadament masclistes i per les crítiques al govern de coalició, sovint amb un llenguatge molt desagradable. A més, també acostumava a disparar contra la immersió lingüística. “El catalán no es toca pero a los ninós catalanes los sobáis mientras se os pone morcillona”, va contestar en una ocasió a una piulada d'Oriol Junqueras en què el líder d'ERC defensava la immersió.

Els motius del CGPJ

Ara, el fet que s'amagués rere un sobrenom ha acabat sent l'argument emprat per l'encarregat de l'acció disciplinària per descartar obrir cap expedient al jutge. “El magistrat va emetre els tuits sota pseudònim i en un compte privat, per la qual cosa es pot presumir que va actuar a títol particular utilitzant un nom que no revelava, ni directament ni indirectament, la seva pertinença a la carrera judicial”, argumenta en resposta a la denúncia de la consellera Lourdes Ciuró. La titular de Justícia havia denunciat els tuits publicats pel jutge i, posteriorment, s'hi va afegir la recusació acceptada pel TSJC per falta d'imparcialitat en una causa que afectava la periodista Pilar Rahola. En fer-se pública aquestes denúncies, el jutge va posar el cadenat al seu compte. Això significa que totes les piulades que ha fet l'usuari són privades i només les poden veure qui el segueix. Si algú vol seguir-lo a Twitter, ell haurà d'acceptar-ho abans. 

.