El president a l'exili Carles Puigdemont ha fet una crida a l'independentisme a guanyar Barcelona en les eleccions municipals del proper més de maig. En la seva intervenció al consell nacional que el PDeCAT ha celebrat aquest dissabte a Sant Joan de Vilatorrada per commemorar l'1 d'octubre, el president ha assegurat que "caldrà molt coratge" per afrontar els mesos vinents.

Puigdemont ha destacat la importància d'estar preparats per encarar les eleccions municipals i europees i ha fet una crida a la transversalitat. "La gent ens demana que no siguem sectaris, que obrim els braços a tothom", ha assenyalat. En aquest sentit, el president ha recordat que "caldrà molt coratge" però ha assegurat que "no es rendiran".

D'altra banda, aquest mateix matí, en la seva intervenció en un acte a favor del dret a decidir a Gernika, Puigdemont ha afirmat que "Catalunya exercirà el seu dret a decidir fins a les últimes conseqüències". El president ha agraït la "solidaritat" del País Basc amb el poble de Catalunya i ha lamentat que els dos països hagin de lluitar contra un "Estat autoritari".