El president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha convocat aquest diumenge tots els consellers del seu partit a Waterloo, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Serà la primera reunió que celebra amb tots els representants de Junts des que va prendre possessió el Govern i se celebrarà dos dies després de la trobada que manté avui amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

L'objectiu de la convocatòria és mantenir una primera reunió de treball per analitzar la situació política aquesta legislatura. Hi assistirà el vicepresident, Jordi Puigneró, i la previsió és que hi acudeixin tots els consellers, tant els que són membres del partit com els independents.

Tensió al Govern

La trobada se celebrarà després de l'episodi de tensió viscut al Govern aquest dimarts arran del sopar d'inauguració de la Reunió anual del Cercle d'Economia i a la qual assistia el rei Felip VI. El president de la Generalitat va delegar en Puigneró l'assistència i aquest va declinar anar-hi argumentant que tenia l'agenda ocupada

Des de presidència es va replicar que el Govern no vol deixar cap cadira buida a cap cita econòmica important per a Catalunya i que hi assistiria la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. Finalment, van acudir a l'acte Aragonès, Vilagrà i la consellera d'Exteriors, Victòria Alsina, de Junts. Tot i que al sopar només es van quedar les dues conselleres, Aragonès va acabar apareixent en una foto de família amb el rei que havia intentat evitar.

Fracàs taula de diàleg

Més enllà d'aquestes tensions que ja s'han fet sentir al nou Govern, la previsió és que la reunió serveixi per analitzar la situació política en l'arrencada de la legislatura i per preparar la unitat estratègica de cara a la taula de diàleg amb l'Estat, que Junts considera que ha de ser una negocaició de Govern a Govern, però també per abordar la resposta a l'escenari que plantejaria un fracàs d'aquest diàleg.

A banda del vicepresidència i conselleria de Polítiques Digitals i Territorial, que encapçala Jordi Puigneró, Junts ocupa les conselleries d'Economia, Jaume Giró; Recerca i Universitats, Gemma Geis; Salut, Josep Maria Argimón; Justícia, Lourdes Ciuró; Exteriors, Victòria Alsina; i Drets Socials, Violant Cervera. 

 

 

A la imatge principal, el president de Junts Carles Puigdemont / Roberto Lázaro