El president, Carles Puigdemont, segueix a Brussel·les, segons ha pogut saber El Nacional. Aquesta tarda han tornat de la capital belga els consellers Joaquim FornLluís Puig i la consellera Dolors Bassa, que al migdia havien comparegut amb el president a la compareixença informativa que ha protagonitzat al centre internacional de premsa.

El retorn dels consellers es produeix després que la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha citat tots els membres del Govern a declarar dijous i divendres pels delictes de sedició, rebel·lió i malversació.

El president ha sortit aquest vespre del seu hotel i ha agafat un taxi, el conductor del qual ha assegurat que anava a l'aeroport. Això ha provocat que alguns mitjans asseguressin que havia tornat a Barcelona.

Puigdemont ha assegurat durant la roda de premsa que no tenia intenció de demanar asil a Brussel·les i que tornaria quan tingués la garantia d'un judici just.

Fonts pròximes als membres del Govern que s'han quedat a Barcelona asseguren que tenen intenció de comparèixer a declarar tal com els ha citat la jutge.