El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha reunit avui a Berlín amb el president del land de Turíngia, Bodo Ramelow (Die Linke), en una trobada que ha donat a conèixer el mateix polític alemany. Puigdemont manté contactes polítics a Alemanya a l'espera de la decisió de la Justícia del país sobre la demanda d'extradició espanyola, i Ramelow és un president de land que s'ha mostrat repetidament a favor del dret a decidir dels catalans.

Puigdemont ha aprofitat la trobada, a la qual han assistit diversos col·laboradors de Ramelow, per regalar el llibre del fotoperiodista Jordi Borràs Dies que duraran anys, sobre fotografies del referèndum de l'1 d'octubre i la repressió policial.

"M'ha encantat rebre avui Carles Puigdemont per conversar. Hem coincidit que cal encetar un diàleg entre el govern espanyol i l'autonomia catalana sobre el futur d'Espanya. Al final, la gent ha de poder decidir", ha indicat.

Just abans de celebrar l'entrevista, Ramelow ha comentat la notícia que el Parlament belga estudiarà el possible espionatge espanyol a Puigdemont a Brussel·les, i que volia analitzar-ho amb ell. "El dret penal i les mostres de poder no són el camí per a l'èxit. Avui noto la cara negativa de l'independentisme de forma particularment clara!", ha indicat, queixant-se de l'actitud de l'Estat espanyol.