El president a l'exili, Carles Puigdemont, participarà aquest divendres, 12 d'octubre, en una conferència sobre el dret d'autodeterminació a les Illes Fèroe, territori autònom danès situat a l'Atlàntic Nord.

Així ho ha confirmat a Efe el diputat feroès al parlament de Dinamarca Magni Arge, que ha convidat Puigdemont a les illes.

El debat se celebrarà a la Casa dels països nòrdics a Torshavn, capital de les Fèroe, i està organitzat pel Partit Republicà (Tjóðveldi), una de les forces que componen la coalició de govern autonòmic i a la qual pertany Arge.

Escòcia i Nova Caledònia

En la conferència intervindran també representants del Partit Nacional Escocès i de Nova Caledònia, territori francès que al novembre celebrarà un referèndum sobre la independència.

Durant la seva estada a les Fèroe, Puigdemont mantindrà també diverses trobades de caràcter polític, ha assegurat Arge, que va ser que va organitzar una reunió amb diversos partits al parlament danès quan el polític català va estar al gener a Copenhaguen per participar en un debat a la universitat.

Puigdemont va ser detingut per la policia alemanya el passat 25 de març, complint una euroodre, quan tornava en cotxe des de Finlàndia en el seu camí cap a Bèlgica després de participar en una conferència a Hèlsinki.

Després d'un procés que es va prolongar diversos mesos, l'Audiència Territorial de Schleswig Holstein va decidir el 12 de juliol autoritzar l'extradició a Espanya per malversació de fons, però no pel delicte de rebel·lió, com reclamava també la justícia espanyola.

En desacord amb aquesta decisió la Justícia espanyola va retirar l'ordre europea de detenció, la Justícia alemanya va tancar el procés una setmana després i Puigdemont va tornar a Bèlgica, on resideix des de l'octubre del 2017.