"No és el moment de rendició sinó de fermesa, convicció i dignitat". Així s'ha expressat el president Carles Puigdemont en un comunicat, després de l'empresonament de quatre consellers més i de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. 

Puigdemont, que porta una setmana de viatge pel continent europeu -primer a Suïssa i després a Finlàndia-, ha assegurat que "a Europa cada vegada més gent i més institucions s'alarmen per la deriva autoritària de l'Estat espanyol". "A Europa i a Catalunya tothom sap que la solució ha de ser política", ha defensat. 

El president també assegura que el sacrifici dels empresonats "no serà en va" i ha fet una crida a fer-los costat i reivindicar-los davant una situació personal "injusta" i "dolorosa". 

"És el moment de recordar-nos que si hem arribat lluny és perquè hem seguit el camí de la democràcia, el respecte i la pau", conclou, tot fent una crida a la "unitat" i a "persistir".

Reunió d'urgència

Puigdemont també ha anunciat a través de les xarxes socials que ha convocat per aquest vespre una reunió d'urgència amb els consellers a l'exili "per analitzar la nova ofensiva contra tots els qui defensem el dret dels catalans a decidir el seu futur". 

Puigdemont va viatjar dissabte passat a Suïssa i després a Finlàndia, on ha participat en diversos actes i s'ha reunit amb alguns polítics del país.