Objectiu: que els tres exiliats de Junts per Catalunya que van a la llista de les europees aconsegueixin escó. No hi ha gaire dubtes sobre que Carles Puigdemont obtindrà seient al Parlament Europeu i les darreres enquestes donen també opcions a Toni Comín, el número dos. Molt més complicat i improbable sembla que la tercera de la llista, l'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí, aconsegueixi plaça d'eurodiputada. 

Tots tres han protagonitzat aquest dissabte un míting a Brussel·les, acompanyats de la resta de membres de la candidatura. Des del cor d'Europa, Puigdemont ha volgut deixar clar que cap d'ells no va anar a l'exili "per defensar l’hegemonia d’un color polític, crec que ho hem demostrat". 

Al llarg d'aquesta primera setmana de campanya, la candidatura que encapçala l'expresident insisteix en la necessitat de donar la confiança als candidats exiliats perquè puguin fer sentir la veu de l'independentisme des de dins de les institucions europees. És a dir, seguir amb la tasca d'internacionalització de la causa catalana que han vingut fent des de l'últim any i mig, però ara amb la força que els donaria ser eurodiputats. Puigdemont ho ha sintetitzat en una frase, "necessitem entrar al Parlament Europeu i dir que som els de l'1-O, que hem guanyat a Catalunya i que escoltin la nostra veu”.

Alhora, ha volgut adreçar un missatge conciliador amb els espanyols, que en el cas de les europees també podran, si així ho volen, triar la papereta de JxCat -que durà impresa la cara de Puigdemont-. "Si guanyem nosaltres no és la derrota d'Espanya", ha dit, sinó la d'un Estat que "s'allunya dels estàndards democràtics". Per tant, "si guanyem nosaltres, Espanya hi guanya", ha afirmat Puigdemont.

Aquesta és la primera vegada després de molts anys que l'espai que ara ocupa l'antiga Convergència es presenta en solitari a les eleccions europees. Fins ara ho havia fet de la mà del PNB. El repte, per tant, és major.