El president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí han aprofitat aquests últims dies abans de les eleccions europees per viatjar a Londres. Els tres candidats de la llista de Junts per Catalunya s'han reunit aquesta tarda amb diputats britànics al Parlament de Westminster

Durant la reunió, els polítics han intercanviat la seva visió sobre Catalunya amb membres del grup d'amistat 'All-Party Parliamentary Group on Catalonia'. "El seu compromís amb la democràcia i els drets fonamentals és impressionant", ha destacat Puigdemont. Després de la reunió, els candidats protagonitzen un míting de campanya juntament amb l'advocat Ben Emmerson a la capital.

No és la primera visita del president a la cambra britànica, on ja va estar el passat mes de desembre. En aquella ocasió, Puigdemont va anar a Londres per participar en una conferència al Frontline Club i, de passada, va visitar el Parlament.

"Un acte de valentia i coratge"

A la sortida, Puigdemont ha fet declaracions assegurant que confia que la Mesa del Congrés "faci valer la seva sobirania davant la intromissió" i que protegeixi "els drets dels diputats" independentistes presos. "Seria un acte de valentia i coratge", ha opinat.

Puigdemont considera que els drets dels diputats presos "estan amenaçats de ser suspesos només per raons polítiques" perquè aquesta suspensió podria "alterar les majories" a través de les quals Pedro Sánchez "pogués ser investit president" del govern espanyol.