El president, Carles Puigdemont, ha assegurat que el Govern està "preparat" per respondre atacs informàtics arran la convocatòria del referèndum. "Estem preparats. Sempre estem preparats. Però el risc zero no existeix", ha assegurat després de visitar l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Mentre el president visitava l'Agència, el secretari de Telecomunicacions i Ciberseguretat, Jordi Puigneró, ha sabut que l'esperava la secratària judicial per lliurar-li el requeriment del TC. Puigneró ha demanat vint minuts per fer abans la roda conjunta prevista i la secretària no ha volgut esperar i ha marxat després de comunicar-li una diligència negativa.

Puigdemont ha recordat que els atacs informàtics, i en particular a entorns governamentals, estan considerats com "un delicte, greu" i ha mostrat la total confiança en la capacitat de resposta de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Amb tot ha deixat clar que "fins i tot empreses superprotegides han patit atacs devastadors". "Hem d'estar preparats", ha assegurat, "no només per a l'1-O sinó per a qualsevol moment".

El president ha visitat aquest matí l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, l'organisme competent de garantir la ciberseguretat en el territori de Catalunya com a servei públic. Les seves funcions més rellevants, segons la nota de premsa que s'ha facilitat, són la "prevenció i detecció i resposta d'incidents de ciberseguretat i investigar incidents o ciberamenaces a les xarxes de comunicacions electròniques i al sistema d'informació públic".

"Pel que fa el Govern de Catalunya tenim un ciberparaigües molt potent", ha assegurat el president preparat per respondre a ciberatacs com els que es va patir amb motiu de la consulta del 9-N, que el responsable de l'Agència, Jordi Puigneró, ha descrit com "el pitjor ciberatac que mai ha patit Catalunya".

L'agència, segons Puigneró, té 120 persones, entre personal propi i el d'empreses i proveïdors; hi actua en "coordinació absoluta" amb els Mossos, que actua més sobre cibercrim mentre que l'Agència actua sobre ciberatacs.