El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha demanat que un magistrat que exerceix a Barcelona "sigui apartat de la seva responsabilitat" per "fanàtic". 

El magistrat en qüestió, Carlos Antonio Vegas Ronda, acomula centenars de tuits amb missatges d'odi contra els republicans, els Mossos i recopila perilloses declaracions masclistes i racistes. En un missatge a les xarxes socials, Puigdemont ha considerat que "no està capacitat per arbitrar i impartir justícia" i que "de cap manera pot garantir que respectarà els drets de tothom". 

El president ha afegit també que "el prestigi de la justícia espanyola està molt tocat", i que per aquest motiu "paguen justos per pecadors".

El magistrat, després de 17 anys exercint d’advocat, exerceix actualment de magistrat del Social número 1 de Barcelona, la capital catalana. D'entre els seus tuits, publicats en un compte anònim, destacen els atacs constants a Puigdemont, que qualifica de “supremacista”, “racista”, “dement”. 

El magistrat Vegas Ronda, que piula a través d'un compte anònim, ha estat detectat per Anonymous Catalunya, tal com publica La República