"Victòria col·lectiva". Així ha definit Carles Puigdemont la decisió del Tribunal de Gant, que ha rebutjat l'extradició de Valtònyc després de reexaminar el seu cas davant un recurs de la Fiscalia. "El que ha aconseguit en Josep és una victòria col·lectiva; té molt de mèrit", ha reflexionat el president sobre la situació del seu company a l'exili, i també ha aprofitat per felicitar la tasca dels seus advocats, Gonzalo Boye i Simon Bekaert, per la seva feina en el cas del raper mallorquí, que Espanya havia condemnat el 2018 a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces. "Heu recorregut un camí de quatre anys, sabent que aguantar la posició era bàsic per obtenir victòries. Felicitats i enhorabona", ha celebrat Puigdemont en una piulada el que és, segons ell, "un pas més cap a la llibertat". A partir d'ara, Valtònyc pot circular lliurement per Europa. 

Tuit de Carles Puigdemont

Tuit de Carles Puigdemont

També des de l'exili, Toni Comín s'ha mostrat eufòric per la decisió del Tribunal de Gant. En una piulada plena d'emoticones de cors vermells, picades d'ull i punys alçats ha reaccionat a l'anunci de l'advocat Bekaert. Comín ha celebrat que, després d'un procés que s'ha allargat mesos i mesos arran del recurs de la Fiscalia, "ara sí" que s'ha pres una decisió, tot i que encara es pot recórrer. "Visca Valtònyc!!!", ha exclamat en el seu missatge, en el qual li ha demanat el següent: "Segueix sent sempre igual d'indòmit, igual de noble i igual de lliure, Josep!". 

Tuti de Toni Comín
Tuit de Toni Comín

Qui també ha celebrat les últimes notícies és la consellera a l'exili Clara Ponsatí, tot i que ho ha fet amb un missatge més senzill que els seus companys. Ella ha publicat una piulada, també citant la de Bekaert amb un text ben clar: "Enhorabona!".

Tuit de Clara Ponsatí
Tuit de Clara Ponsatí

Per la seva part, Lluís Puig, que s'ha convertit en un dels principals suports i amics del raper mallorquí a Bèlgica, ha destacat la fermesa de Valtònyc en una piulada. "#FreeValtònyc després de 4 anys segueixes dempeus", ha escrit el diputat de Junts, que a més ha volgut acompanyar-lo al Tribunal de Gant per conèixer la seva decisió. A la sortida, i després de saber que el tribunal negava l'extradició, s'han abraçat, tots dos visiblement emocionats. 

Tuit de Lluis Puig
Tuit de Lluís Puig

El director de l'Oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay, també ha volgut enviar el seu missatge de celebració per la "nova victòria" de Valtònyc. "Bèlgica diu NO a la seva extradició. Derrota sense pal·liatius de l’Espanya repressora i antidemocràtica", ha recordat Alay en una piulada. 

tuit de josep lluis alay
Tuit de Josep Lluís Alay