La crisi entre ERC i Junts creix per moments. El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha carregat aquest vespre contra la reunió que han mantingut avui a Madrid la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre Félix Bolaños. A la piulada, Puigdemont recorda que les relacions entre els dos governs es van interrompre després que va esclatar l'escàndol provocat per l'espionatge amb Pegasus i retreu que s'han tornat a activar tot i no haver obtingut les respostes que es reclamaven sobre l'anomenat CatalanGate.

"S'havien congelat les relacions per uns fets gravíssims que el Congrés espanyol encara es nega a investigar, i s'han descongelat unilateralment per acabar tornant amb les mans buides. Prou", ha esclatat Puigdemont a través d'una piulada en el seu compte de Twitter.

Captura de Pantalla 2022 06 22 a les 23.03.00
Captura de Pantalla 2022 06 22 a les 23.03.00

La reunió entre la consellera i el ministre s'ha celebrat aquesta tarda a la seu del ministeri. Ha durat més de dues hores i en acabar, Vilagrà ha anunciat que el Govern condiciona la recuperació de les relacions a obtenir "garanties" del govern espanyol que permetin recuperar la confiança entre els dos executius. Així mateix, ha anunciat que abans de l'estiu es convocarà una nova trobada entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez.

Retrets a Junts

Precisament, la trobada va provocar ahir l'enuig de Junts, que va retreure que no n'havien estat informats. Aquesta tarda, el secretari general del partit, Jordi Turull, ha acusat els republicans de blanquejar amb aquesta reunió el govern de Pedro Sánchez i el CatalanGate.

"De debò ho pensen que som aquí per blanquejar la repressió? Som aquí per acabar amb la repressió i resoldre el conflicte polític per vies democràtiques", ha replicat Vilagrà en la roda de premsa que ha ofert a la delegació del Govern a Madrid després de la reunió amb Bolaños.

Això no obstant, la contundència de la piulada de Puigdemont fa pujar uns quants graus la temperatura dels retrets. Tot i que el president a l'exili va abandonar la presidència de Junts al congrés del passat 4 de juny, ningú dubta que continua sent un dels principals líders de la formació i els seus posicionaments continuen sent determinants.