El president a l'exili, Carles Puigdemont, no té cap dubte de la ideologia que representa el recent elegit ministre d'Exteriors, Josep Borrell. "És ultra", ha exposat sobre l'històric socialista en una entrevista a El Món a Rac1. Puigdemont ha mostrat la seva animadversió cap el perfil de Borrell, en qui veu una persona "molt radical" amb una actitud "ultraagressiva".

Puigdemont considera que Borrell s'ha apropat a les tesis de Societat Civil Catalana, una organització que també ha qualificat sense embuts "d'ultra" tot perquè ha "atiat una confrontació que no teniem i que no volem a Catalunya", ha sentenciat. Sobre el nou titular d'Afers Exteriors ha exposat que s'ha caracteritzat per tenir una "actitud ultraagressiva" i per una "manca de respecte absolut" respecte Catalunya. I el que és pitjor per a Puigdemont: no ha rectificat les seves paraules.

RAC1

El president a l'exili s'ha expressat en aquests termes en ser preguntat sobre les intencions respecte Catalunya que albira en l'executiu del socialista Pedro Sánchez. "No sabem quin compromís concret té", ha assenyalat Puigdemont, que ha assegurat que si s'ha de "jutjar" el "perfil i la biografia" de certs ministres, "és per apretar a córrer".

Crítiques a Borrell i Marlaska

I és que a banda del titular d'Exteriors, Puigdemont també té crítiques pel nou ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, nomenament del qual ha dit que era "inquietant". "Va ser nomenat per al Consell General del Poder Judicial a proposta del PP i està darrera de molts casos en què s'ha rebutjat investigar les tortures, ha retret sobre Maslaska.