Junts prepara a Brussel·les les negociacions amb ERC de cara a la constitució del nou Govern. Carles Puigdemont i Laura Borràs, número u i dos de la candidatura, han subratllat a través d'un comunicat la importància que a les eleccions de diumenge passat l'independentisme hagi superat el 51% dels vots"Consideren que aquest resultat afavorirà la creació d'un govern independentista a la Generalitat que apliqui aquest mandat electoral", afegeix la nota de premsa en un clar missatge dirigit a les files republicanes.

Els responsables de Junts responen així als moviments de la llista de Pere Aragonès que ha primat les converses amb la CUP per obrir les negociacions en un gest clar cap a la llista de Borràs.

Waterloo

A més, amb el comunicat, Puigdemont ha deixat clar que mantindrà un paper protagonista en les converses i que els acords s'estan dissenyant des de Waterloo. El text, de sis ratlles, assegura que el cap de llista i la presidenciable s'han reunit per "fer una valoració a fons dels resultats electorals i preparar la negociació sobre el futur govern de la Generalitat".

El responsable del grup d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va reclamar ahir des de la tribuna de la cambra a la CUP i als comuns arribar a un acord, en el qual no va incloure Junts. De fet, va apel·lar que "deixin de marcar el ritme aquells que pensaven que havien guanyat tant que pensaven que el país era seu".

Aquests moviments dels republicans s'han interpretat des de Junts com a purament estratègics i fonts de la formació asseguraven dimarts que no els influirà i seran "enormement pacients".

Això no obstant, Puigdemont i Borràs han llançat un primer missatge des de Brussel·les abans d'esperar que arribés alguna proposta concreta des de la seu dels republicans.

Ho han fet just el dia en què l'ANC ha reclamat als partits independentistes que tinguin en compte que per primer cop s'havia superat la barrera del 50% i responguin amb "responsabilitat".

 

A la imatge principal, Carles Puigdemont i Laura Borràs en una imatge d'arxiu / ACN