La militància del PDeCAT reclama “parar la confusió de sigles” i apostar pel nom de JxCat. Aquesta és la conclusió de la consulta interna que va fer la formació demòcrata i que, després de debatre-ho a l’executiva del partit, es portarà aquest dissabte al consell nacional.

En el document de les conclusions, al qual ha tingut accés El Nacional, no es concreta de quina manera s’hauria d’aconseguir aquest objectiu i si comportarà la desaparició del partit, tot i que sí que es demana "respecte per la personalitat" de la formació demòcrata. Precisament aquesta falta de concreció sobre la proposta ha estat un dels punts de debat de les tres sessions de l'executiva que s'han hagut de celebrar abans de tancar les conclusions.

Segons els militants, la formació ha de “tenir una única estructura i un projecte clar” amb una política comunicativa clara, “lideratges forts, amb una estructura professionalitzada i amb bon funcionament” en què es potenciï més l’acció sectorial i territorial i es recuperi “la centralitat independentista”.

“Es demana un organigrama clar de direcció nacional executiva”, insisteix el text, on s’assegura també que es valora positivament l’obertura i la incorporació de noves persones al projecte, però subratllant que ha d’existir coincidència de projecte i igualtat d’oportunitats entre tots.

El document assenyala entre les conclusions de la consulta interna que "es valora el lideratge del president Puigdemont" i es remarca la necessitat de nous lideratges.