El president Puigdemont no descarta cap resposta de l'Estat espanyol. Tampoc la presó. Així ho ha assegurat en una entrevista publicada al diari alemany Bild, el més llegit d'Europa. Puigdemont veu "possible" el seu empresonament, que seria un "pas salvatge", però sosté que està disposat a seguir fins "on vulgui la gent".

"No em sorprendria res del que faci el Govern espanyol", assegura el president català, que afegeix: "També el meu empresonament és possible, cosa que seria un pas salvatge. El Govern espanyol comet una errada rere una altra i se separa cada vegada més de la realitat".

En l'entrevista amb el diari alemany, Puigdemont assegura que ja se sent "president d'un país lliure". El Bild el presenta com un president "rebel". El president català titlla l'Estat espanyol d'"autoritari" per haver utilitzat la violència "contra persones pacífiques que només volien votar" en el referèndum de l'1-O. L'Estat espanyol, ha afegit, "no ha deixa cap més opció" a la Generalitat.

"El govern espanyol empresona adversaris polítics, influeix en els mitjans, bloqueja pàgines web...", argumenta Puigdemont, que es dirigeix al seu entrevistador: "Sent l'helicòpter que sobrevola ara la seu del govern? Ens vigilen dia i nit. Què és això si no un estat autoritari?". Acusa l'Estat espanyol d'haver "bloquejat" totes les propostes que han arribat des de Catalunya.

El president també lamenta que, fins ara, la UE no s'ha posicionat de forma contundent contra l'actuació repressiva de l'Estat espanyol, que ha violat "drets fonamentals de ciutadans europeus". En aquest sentit, assenyala que "si succeís el mateix a Turquia, Polònia o Hongria, la indignació seria enorme". Demana a la UE que s'hi involucri i parli "amb els dos costats", no només amb Madrid.

Puigdemont reitera el que ja havia dit en una entrevista a la BBC aquest dimarts: declararà la independència menys de 48 hores després de la proclamació dels resultats.