Els Segadors han sonat aquest matí al carilló de la plaça principal d'Anvers per rebre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha viatjat avui a Bèlgica en el seu primer viatge oficial a l'estranger des que va ser investit. Hi serà tres dies, fins dilluns, i hi ha anat acompanyat del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i del representant permanent de la Generalitat davant de la UE, Amadeu Altafaj.

Aquest no havia de ser el primer viatge oficial del president. Puigdemont havia de ser a París a finals de març, però va coincidir amb el tràgic accident de Freginals en què van morir 13 universitàries, i va haver de suspendre la visita.

A la seva arribada, Puigdemont ha anat a Anvers, on ha signat al llibre d'or de la ciutat i s'ha reunit amb l'alcalde, Bart De Wever.

A la tarda el president es traslladarà a Gant, on es reunirà amb el president de Flandes, Geert Bouregois, per analitzar l'actualitat política i parlar de la col·laboració que els dos governs mantenen de manera estable des del 2008, quan van signar un acord per institucionalitzar les relacions que tenien des del 1992.

Més tard, Puigdemont, Bourgeois i la ministra de Medi Ambient de Flandes, Joke Schauvliege, visitaran la 35a Fira Floraliën Gent, una fira de plantes i flors que se celebra fins diumenge al centre de la ciutat flamenca.

Puigdemont és el convidat d'honor del certamen i serà rebut pel president de la fira, Michel Vermaerke, que acompanyarà la comitiva durant la visita.

Diumenge al matí, el president de la Generalitat es reunirà amb el cap del Parlament Federal de Bèlgica, Siegfried Bracke.

Dilluns, l'últim dia de la visita, es trobarà amb els treballadors de la Delegació del Govern davant de la Unió Europea, més tard es reunirà amb els empleats de les institucions europees, representants del sector privat i el Consell del Casal Català de Brussel·les, una entitat que agrupa els catalans residents a Bèlgica.