El president Carles Puigdemont no podrà votar en les eleccions catalanes del 21-D si continua a Bèlgica, després de no haver formalitzat en el termini establert la seva inscripció en el cens d'electors espanyols temporalment a l'estranger. 

Tampoc podran votar, si continuen a Brussel·les, els consellers Antoni Comín (Salut), Clara Ponsatí (Ensenyament), Lluís Puig (Cultura) i Meritxell Serret (Agricultura), ja que no s'han registrat davant les autoritats consulars espanyoles a Bèlgica. Per poder votar, Puigdemont i els consellers exiliats s'haurien d'haver donar d'alta en el Cens Electoral dels Residents Absents (CERA) i el termini per fer-ho ha finalitzat aquest dimecres a les 14h. En aquest context, per donar-se d'alta havien d'anar al consolat espanyol de Brussel·les però s'haurien arriscat a una detenció immediata, ja que el consolat es considera territori espanyol. 

Tot i no poder exercir el seu dret, Puigdemont ha demanat, via Twitter, als catalans que viuen fora de Catalunya que votin, ja que "cada vot compta per aixecar la llosa del 155".