El nou conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha pres possessió del càrrec en un acte breu en què el president, Carles Puigdemont, ha volgut fer un reconeixement del paper del fins ara conseller Jordi Baiget i la seva lleialtat després que ahir va ser destituït del càrrec arran de les declaracions en què expressava els dubtes que es pugui fer el referèndum com està previst.

"Avui no és un dia de felicitat, alegria, és una decisió que, com saps, no és fàcil i vull que quedi constància del meu profund reconeixement a la teva tasca, la teva constància, honorabilitat, dedicació i lleialtat", ha manifestat Puigdemont en un breu parlament que ha dedicat pràcticament de manera exclusiva a subratllar el reconeixement a la feina feta per Baiget.

El president ha entrat al saló Sant Jordi on s'ha celebrat l'acte acompanyat del ja exconseller i el nou responsable d'Empresa. La resta del Govern els ha precedit.

L'acte s'ha obert amb la lectura del decret de destitució dels dos consellers i el de nomenament del nou titular d'Empresa. Les competències de Cultura han estat temporalment cedides al nou departament de Vila fins que es nomeni el nou titular.