El president Carles Puigdemont ha advertit que “no tindria sentit” que la CUP “validés la culminació de la legislatura amb el full de ruta” votant a favor de la qüestió de confiança i no fes costat als pressupostos del Govern, “un instrument bàsic per poder realitzar-ho”.

En declaracions a Onda Cero, el president ha admès que això no vol dir que el seu executiu esperi que els cupaires facin costat a qualsevol projecte que presenti el Govern sinó que cal “establir un cert marge de cooperació entre tots”.

També en ser preguntada sobre aquesta qüestió, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern que s’està treballant perquè “es produeixi una cadena de confiances” que lligui la qüestió de confiança, el debat de política generals i els pressupostos.

Això no obstant, la portaveu de les CUP, Anna Gabriel, va evitar vincular ahir el vot de la moció de confiança amb el suport als comptes del Govern, tot i que va mostrar la disposició a parlar-ne per aconseguir “una entesa de mínims".

Per aquesta raó, la conselleria d'Economia vol començar les converses amb la CUP, previstes per a demà, definint amb claredat el marc en què es desenvoluparan les negociacions sobre els nous comptes.