El Consell de la República, liderat pel president a l'exili Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dimarts que convocarà l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya per decidir "la direcció i l'estratègia del procés d'independència si la sentència és condemnatòria".

Aquesta assemblea està formada per càrrecs electes del Parlament de Catalunya i de les institucions locals amb l'objectiu de crear un espai que "sumi les legitimitats de representació". Puigdemont ha concretat que es farà una crida "a tots els càrrecs electes de Catalunya que vulguin participar-hi", que inclou regidors, alcaldes, diputats o senadors.

"Si la sentència fos justa, absolutòria", l'assemblea no es convocaria, ha dit el president, però el Consell creu que no serà així i, per això, s'ha "preparat". "Aquesta assemblea decidirà el rumb del país després de la sentència", ha insistit.

carles puigdemont consell republica lluis llach - efe

Pel que fa la possibilitat que es reactivin les euroordres contra els membres del govern a l'exili, Puigdemont assegura que estan preparats per afrontar-les des de Bèlgica i Escòcia i ha negat que tingui intenció de moure's a cap altre país per evitar l'extradició.

El president a l'exili ha dit estar preparat també per una "acusació de terrorisme sense bombes", ja que consideren "possible" qualsevol acusació. "Això indica el seu grau de desesperació", ha reblat. Tot i això, ha defensat que "mai hi ha hagut violència per part de l'independentisme", sinó que "el nostre camí són sempre les urnes".

Puigdemont ha comparegut en una roda de premsa per valorar el segon aniversari de l'1-O des del Press Club de Brussel·les, acompanyat del govern a l'exili i els membres del Consell de la República.