El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha trucat en les últimes hores als presidents d'Aragó, Javier Lambán; Illes Balears, Francina Armengol; País Valencià, Ximo Puig; Extremadura, Guillermo Fernández Vara; i Andalusia, Susana Díaz, amb la finalitat de transmetre'ls el seu suport i col·laboració per fer un front comú contra la "norma injusta" de reducció del dèficit que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, exigeix a les comunitats.

Tal com ha explicat aquest divendres al XV congrés de la UGT de Catalunya, Puigdemont ha fet saber a aquests cinc presidents autonòmics que Catalunya "estarà al costat dels ciutadans per les retallades que patiran per culpa de la norma injusta de Montoro", al qual ha acusat de tenir una actitud inacceptable cap a les autonomies. D'aquesta manera, Puigdemont comença a articular un front comú de rebuig a les exigències de Montoro.

Puigdemont considera que Montoro representa un sistema que impedeix que les comunitats puguin prestar serveis de qualitat als ciutadans, i posa en risc les empreses i els drets dels treballadors, i a més, ha responsabilitzat el govern espanyol que Catalunya no pugui canviar el model productiu i de relacions laborals i apujar el salari mínim, com ell voldria, ha dit.

Per tot plegat, el president ha proposat la necessitat de convocar una reunió entre tots sis en els pròxims dies, mentre assenyalava que almenys amb Armengol i Puig ja hi ha contactes habituals.