El president, Carles Puigdemont, no ha amagat la irritació amb el que ha considerat l'intent de la responsable de Ciutadans, Inés Arrimadas, de posar-lo en evidència durant la sessió de control al Govern. "Això és fer molta trampa i aquí al Parlament de trampes ja n'hi ha prou", ha esclatat en acabar la seva resposta.

La líder taronja li havia demanat la data concreta en què el Govern pagarà les pagues extres als funcionaris corresponents al 2012, 2013 i 2014. Puigdemont ha replicat que aquesta és una pregunta molt específica que correspondria respondre a la consellera Meritxell Borràs però que, en qualsevol cas, encara se n'està parlant a la mesa de negociació i quan s'arribi a acords es podrà calendaritzar aquest "compromís irrenunciable" per al Govern.

"Quan el traiem de la independència no en té ni idea, de res, de res!", ha exclamat Arrimadas.

El president ha atribuït la intervenció de la dirigent de Ciutadans que "no parla per a aquest Parlament, parla per a les teles". Ha replicat a les acusacions sobre els drets retalls als funcionaris i, en acabar, ha apel·lat a la "deontologia parlamentària", ha recordat que els grups quan registren per escrit les preguntes que li dirigeixen davant del ple plantegen qüestions genèriques, sobre la situació política sense concretar més -"i sempre s'ha fet així"-, mentre que als consellers els demanen sobre qüestions molt més concretes.

"Intentar de tot l'ampli de milers de temes que un porta, demanar exactament la concreció d'una dada amagant-ho darrere la pregunta anònima perquè així el president quedi com una persona que no té sensibilitat social, això és fer trampa", ha retret Puigdemont.