ArSbtLSa4QlrtoxuLuxlR9DAnP81_gZ8El12bcFlRWau

El president Carles Puigdemont ha assegurat que el Govern continuarà fent acció exterior malgrat la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la conselleria que encapçala Raül Romeva.

Així ho ha afirmat al Parlament durant la sessió de control al president i davant una pregunta del popular Xavier García Albiol. "No tingui cap dubte que aquest Govern continuarà fent acció exterior i el conseller Romeva seguirà sent conseller", ha assegurat el cap de l'Executiu.

Puigdemont ha explicat que el Govern actuarà d'aquesta manera "perquè els ciutadans ho han decidit, perquè vam presentar un pla de govern en què explicava aquesta conselleria i perquè l’Estatut ens atribueix el marc actuació de manera impecable i d'acord amb el mandat dels ciutadans".

TC, contigo empezó todo

"No anticipi esdeveniments", ha reclamat Puigdemont a Albiol que prèviament havia celebrat la decisió del TC i havia retret al president que no hagués concretat "per ignorància o per covardia" què pensava fer.

El cap de l'Executiu, que ha insisit en el compromís del Govern per aixecar les barreres que li volen imposar, ha acabat la seva resposta citant el jugador del Barça Gerard Piqué per exclamar: "Gracias Tribunal Constitucional, contigo empezó todo".

Abans de començar el ple, Puigdemont s’ha reunit aquest matí amb el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals, Raül Romeva, al seu despatx al Parlament per abordar la situació creada per la decisió del TC de suspendre la conselleria.

El Govern, que encara desconeix quina és exactament la decisió del Constitucional atès que no han rebut cap notificació del Tribunal, argumenta que les funcions que desenvolupa la conselleria són del tot estatutàries.

El president Carles Puigdemont ha estat també interrogat durant la sessió de control sobre la situació de l’exdirector d’Infraestructures Josep Antoni Rosell, vinculat a la polèmica privatització d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL). El president ha recordat que Rosell no té “cap funció directiva ni participa en la presa de decisions” en aquesta empresa pública. “En el moment en què hi hagi llum sobre escàndols que vostè cita que ens convidin a prendre decisions, aquest Govern no trigarà ni dos minuts a fer-ho”, ha assegurat tot apel·lant a la presumpció d’innocència. Han plantejat aquest tema tant Lluís Rabell, en nom de Catalunya Sí que es Pot, com el socialista Miquel Iceta.

 

Rossell va ser cessat en el càrrec de director d’Infraestructures després de ser imputat pel cas 3%, sobre presumptes comissions a CDC, però continua mantenint responsabilitats a aquesta empresa pública.

 

Tant, Iceta com Rabell han retret a Puigdemont que la seva acció de Govern es veu hipotecada per l’acció de l’Executiu anterior, cosa que el president ha negat assegurant que el seu gabinet no té ni tindrà les mans lligades en aquest àmbit i prendrà les accions que calgui.