El coronavirus no ha d'impedir organitzar una manifestació massiva el proper Onze de Setembre, segons el president a l'exili, Carles Puigdemont, que en una entrevista al Versió Rac1 ha apuntat que la propera Diada caldrà tenir en compte una convocatòria en què es respecti la distància social de seguretat i les mesures que es desprenguin del confinament.

"La coreografia gegantina d'una manifestació massiva que respecti els termes del confinament pot fer la volta al món. S'inscriuria en la lògica de les manifestacions que des de l'any 2012 estem organitzant cada any", ha apuntat Puigdemont.

El president ha advertit que el dret a la manifestació no es pot veure alterat per la pandèmia. En aquest sentit, ha argumentat que hi ha precedents, que a Israel s'ha permès amb èxit una protesta presencial contra el govern en què es van respectar les distàncies de seguretat d'1,5 metres. "Per tant, si s'ha de convocar una manifestació, s'haurà de preveure", ha advertit.

Posteriorment, en una entrevista a TV3 el president ha alertat contra la pulsió dels estats a retallar drets dels ciutadans​ amb l'argument de la lluita contra la pandèmia i ha advertit que els ciutadans no es poden mantenir indolents davant d'aquest risc.

Puigdemont ha apuntat durant l'entrevista que la resposta del govern espanyol a la pandèmia del coronavirus no ha deixat una bona imatge a la premsa internacional. "Els fets demostren que Espanya no està en una bona posició", ha advertit.