Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per la nova amenaça de mort al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.  

Aquest cop ha estat per Twitter, quan en resposta a un comentari seu sobre la gestió de Diplocat, l’usuari @_Machxtroll_ ha amenaçat el president assegurant-li que “tú y tus hijos se van a comer un balazo” (sic).

Els Mossos han obert una investigació i estan buscant el responsable de l'amenaça però el conseller d'Interior reclama també una resposta judicial: "Estem veient que a vegades es judicialitza tot i que per qualsevol aspecte s'obren diligències i judicials i s'investiga les persones. Esperem que en cas d'amenaces de mort a la xarxa pública, això sí que tingui una resposta judicial, perquè és molt greu", ha indicat.

Jané fa un toc d'atenció així a la Justícia després d'una setmana en què la política ha tornat a saltar als jutjats entre la querella contra la presidència del Parlament, Carme Forcadell, la citació de l'Audiencia Nacional del regidor de Vic Joan Coma per desobediència i les declaracions dels sis regidors de Badalona per obrir les oficines el 12 d'Octubre. 

"Com a societat democràtica i plural no podem tolerar en cap cas que es produeixen tuits de manera amenaçant desitjant la mort", ha conclòs Jané.