El president Carles Puigdemont encapçalarà aquest migdia els cinc minuts de silenci convocats davant de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB). El Govern ha declarat dos dies de dol per l’accident que ha provocat la mort de 13 estudiants a Freginals, i ha suspès el viatge oficial del president que havia de començar ahir al vespre a París. De la seva banda, el vicepresident Oriol Junqueras es traslladarà avui a Tortosa per visitar les víctimes ferides.

A l’edifici històric de la UB, Puigdemont acompanyarà el rector de la Universitat, Dídac Martínez, junt amb membres del seu Govern i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El cap de l’executiu català es va traslladar ahir a Tortosa per seguir en directe els fets. De bon matí, el Govern va anunciar després de convocar els dos dies de dol oficials, que quedava suspès el viatge a París -la primera sortida oficial de Puigdemont com a president a l’estranger-, així com la resta d’actes convocats per l'executiu.

A banda del president, es van traslladar també a Tortosa el conseller d’Interior, Jordi Jané, i el de Salut, Toni Comin. Des de Barcelona, el titular d’Exteriors, Raül Romeva, es va encarregar de contactar amb els consolats dels països amb estudiants afectats per l’accident. Romeva, junt amb la consellera de Presidència, Neus Munté, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, van acudir a l'espai de dol instal·lat per la UB a l'edifici històric.

Al llarg del dia, a Tortosa s'hi van traslladar també el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna. Així mateix, el president va rebre trucades del Rei Felip VI i del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Les mostres de consternació per l’accident es van multiplicar al llarg de tota la jornada des de diferents estaments. Molts ajuntaments catalans es van voler sumar al dol decretat pel Govern deixant les banderes a les façanes del consistori a mig pal.