El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha aclarit a la televisió de Qatar Al Jazeera, per què a Espanya hi ha tants ultres. "Doncs mirin, abans que comencés la pandèmia, vam poder veure molts pronazis en les manifestacions espanyoles contra la independència de Catalunya i contra la llengua catalana. Hi eren, allà, gaudint de protecció policial i judicial", ha indicat.

Al Jazeera ha fet un reportatge preguntant-se si els europeus se senten més atrets per l'extrema dreta, arran de la pandèmia de la Covid, i ho ha il·lustrat amb una imatge d'ultres a la plaça Sant Jaume de Barcelona. 

La televisió del Qatar recorda que alguns sondejos, abans de l'inici de la campanya, preveien que Vox obtingués fins a 10 escons al Parlament a les eleccions del 14 de febrer. "Això suposa un avenç sense precedents per a Vox a Catalunya, una regió on encara se senten els tremolors del terratrèmol polític de la seva aposta independentista del 2017, però on la pandèmia també tindrà un impacte", pronostica.

Segons Al Jazeera, els partits d’extrema dreta han aconseguit suport en diversos països d'Europa a mesura que ha avançat la crisi sanitària, i aquest canvi polític "es podria notar en els pròxims anys". 

La televisió de Qatar recorda el cas de Vox a l'Estat espanyol, i cita com al candidat del partit ultra a les eleccions catalanes, Ignacio Garriga, ha utilitzat la Covid per a la campanya.

Però recorda també altres casos. "En les recents eleccions presidencials de Portugal, quan només el 30% del públic en general cooperava amb les restriccions de ka Covid-19, la quota de vots del partit Chega, l'11,9%, va eclipsar completament l'1,3% que havia obtingut en les anteriors eleccions del 2019. A l’altra banda d’Europa, el desembre passat, l’Aliança per la Unitat de Romanesos (AUR) va sorgir de la total foscor política per obtenir el 9% dels vots a les eleccions generals i va esdevenir el quart partit del Parlament de Romania", ha manifestat.

Al Jazeera alerta també de la situació de França. "Una de les projeccions més recents sobre el possible resultat de la propera votació presidencial el 2022 ha vist com la líder de l’extrema dreta, Marine Le Pen, ha augmentat la seva popularitat fins a arribar pràcticament a igualar-se a la del president Emmanuel Macron", ha afegit.