L'advocat belga Paul Bekaert ha confirmat aquest dilluns que ha estat nomenat "conseller" pel president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, segons publica el diari L'Echo i difon la cadena pública flamenca de televisió VRT. 

Beakaert és especialista en drets humans i extradicions. De fet, va ser l'advocat de la presumpta etarra Natividad Jáuregui, que Bèlgica va rebutjar lliurar a Espanya després de tres ordres d'arrest dictades per l'Audiència Nacional el 2004, 2005 i 2015. En aquella ocasió, el jutge va denegar l'ordre d'extradició en considerar que si Jáuregui fos deportada, no es podia assegurar que tingués un judici just.

Segons diversos especialistes, Bèlgica és un dels pocs països de la UE on es permet que un ciutadà d'un altre membre pugui demanar asil. 

Aquest contacte de Puigdemont amb Bekaert reforça la idea que el president es trobi a Bèlgica per demanar asil polític. Puigdemont celebrarà una roda de premsa aquest dimarts per explicar els motius del seu viatge.

Puigdemont ha viatjat aquest dilluns a Brussel·les amb cinc consellers del Govern. El viatge ha coincidit amb el primer dia laborable després de la suspensió de l'autonomia i amb la presentació de les querelles de la Fiscalia contra el Govern i la Mesa del Parlament.