Carles Puigdemont ha advertit que qui pretengui estabilitzar el govern central, que surti de les eleccions generals del 23 de juliol, estarà contribuint "a la dissolució de la nació catalana". En aquest sentit, ha afirmat que hi ha "evidències acumulades durant dècades i segles" que demostren que no hi ha cap via "constitucional espanyola que permeti la supervivència de Catalunya". I afegeix, "ni sota dictadures ni sota democràcies presidides per la monarquia hereva de la dictadura". A través d'una piulada en el seu compte de Twitter, l'eurodiputat assegura que si el govern espanyol pretén ser "pluja àcida per Catalunya, Catalunya no pot ser la pluja balsàmica de la política espanyola". 

Pluja àcida sobre Catalunya

L'eurodiputat ha denunciat que al llarg de la història el govern espanyol ha anunciat moltes vegades "pluges de milions", però finalment mai han acabat arribant. Puigdemont ha assegurat que mentre es feien aquestes promeses, "l’Estat ja havia decidit descarregar una persistent pluja àcida sobre Catalunya", en concret, apunta que s'ha fet atacant tant la llengua com la cohesió social. Segons critica Puigdemont, aquest és el principal objectiu del govern espanyol i considera que "els importa un rave si els catalans tenim els serveis i les inversions que ens mereixem o si els nostres recursos se’n van per no tornar mai més". Amb tot, ha insistit a defensar que la prosperitat i el benestar dels catalans no estan entre les prioritats de cap partit que governi Espanya.

Carles Puigdemont també ha criticat els governs d'esquerra que han liderat a Espanya "l’esquerra és exactament igual de dissolvent que la dreta, i per això s'ajuden mútuament, com hem tornat a veure a Barcelona", en referència als vots del PP per investir Jaume Collboni com a alcalde de la capital catalana. 

Junts rebutja investir Pedro Sánchez el 23-J

La cap de llista de Junts per a les eleccions generals del 23-J, Míriam Nogueras, ha rebutjat investir el president espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, després de les eleccions: "Estem ara en l'escenari que no se'l pot investir. És claríssim. Ha mentit a tothom". En una entrevista a Ser Catalunya, aquest divendres, Nogueras ha opinat que Sánchez no ha complert amb els seus socis de Podemos ni amb els partits catalans que li van fer confiança: "Ni hi ha res del que s'havia acordat, ni paga", ha conclòs. La cap de llista de Junts també ha refusat repetir l'acord amb el PSC per governar plegats la Diputació de Barcelona. Així mateix, ha apostat per fer un reset i governar amb ERC a tots els municipis on Junts i republicans tinguin majoria.