El president de la Generalitat Carles Puigdemont té agendat un acte del partit nacionalista N-VA a Lovaina dimarts vinent, 30 de gener, el mateix dia en què tindrà lloc el ple d'investidura en el Parlament. Encara que Puigdemont va assegurar dimecres passat que treballarà "fins a l'últim moment" per acudir presencialment al ple d'investidura, segons han assenyalat fonts de l'organització de l'esdeveniment, la seva presència està confirmada.

L'acte començarà a les 20.00 hores, però la intervenció del president de la Generalitat no està prevista fins a les 20.15 hores. L'hora de la intervenció del president en aquesta ciutat, situada a una mitja hora de Brussel·les, és només cinc hores després de l'inici del ple del Parlament de Catalunya, que té com a únic punt de l'ordre del dia el debat i votació de la investidura de Puigdemont.

Per tant, si Puigdemont acudeixi presencialment al debat, no podria participar en l'acte organitzat per la N-VA.

Segons consta en el programa de l'esdeveniment dels nacionalistes flamencs, Puigdemont farà un discurs de 15 minuts sobre la seva etapa com a alcalde de Girona, que la N-VA descriu com "una ciutat estudiantil amb 100.000 habitants que (Puigdemont) va alliberar el 2011 dels 32 anys de govern socialista".

Després del discurs de Puigdemont, parlarà el periodista Luc Haekens i el candidat de la N-VA a l'alcaldia de Lovaina a les eleccions locals d'aquest any, Lorin Parys.