El president en funcions, Carles Puigdemont, participarà en un acte a Brussel·les el 30 de gener, coincidint amb el calendari postelectoral marcat per la investidura. El cap de llista de Junts per Catalunya participarà en la recepció d'any nou del partit sobiranista Nova Aliança Flamenca (N-VA) a Lovaina —a l'est de Brussel·les— el 30 de gener, on parlarà de "com trencar l'hegemonia socialista", ha informat avui aquesta formació política.

"Puigdemont explicarà com a Girona, amb 100.000 habitants —igual que la ciutat universitària de Lovaina—, es va convertir en alcalde després de 32 anys de governs socialistes", ha anunciat a Twitter el diputat flamenc Lorin Parys. Parys, candidat a l'alcaldia de Lovaina —en mans des de fa anys del Partit Socialista— de cara a les eleccions municipals de l'octubre, va destacar en aquesta xarxa social que el president de la Generalitat serà un dels convidats a intervenir en aquesta recepció, que tindrà lloc a l'estadi del club de futbol Oud-Heverlee de Lovaina (OHL).

"Puigdemont va ser alcalde de Girona abans de convertir-se en president, i Girona és una ciutat que té paral·lelismes amb Lovaina", ha dit el líder local de la N-VA en unes declaracions que recull la cadena pública VRT.

Segons els diaris De Standaard o La Libre Belgique, el novembre passat Parys va convidar a sopar al seu domicili Carles Puigdemont i els quatre consellers que són a Brussel·les. "Quan Puigdemont va venir a casa al novembre, em va explicar com va trencar l'hegemonia del govern socialista a Girona després de 32 anys, i per això li vaig demanar que vingués a compartir les seves experiències a la nostra recepció d'any nou", ha afegit.