El candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha advertit aquest vespre en un míting a Terrassa que la decisió que es prendrà el 21-D marcarà la vida de les generacions futures, perquè si l'unionisme tingués possibilitat de guanyar hi hauria un "155 prèmium, XXL", i ha cridat tant els independentistes com els que no ho són a "aturar aquesta gravíssim amenaça sobre progrés col·lectiu".

"Els perjudicis de la frenada en sec del govern no els pateix només els independentistes el pateix tot el país, també els fills d'aquells que volen legítimament formar part d'Espanya", ha argumentat.

"Aquesta Catalunya del 155 deixarà de ser un problema, dirà amen de manera entusiasta quan ens hàgim d'empassar uns quants gripaus, com el mal finançament i el dèficit fiscal", ha advertit tot alertant de la reculada que representaria per a la llengua, l'ensenyament i els mitjans de comunicació.

Segons Puigdemont, el Govern format per Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier Garcia Albiol, es limitaria a fer el que vulgui "l'amo Rajoy" i portaria a una Catalunya més pobre, més dividida i més inestable". "Per allà on haurà passat el 155 ja no creixerà l'herba, per això diem que és important", ha alertat. 

En defensa de Forn

El míting ha tingut, però, com a protagonista el conseller i candidat número 9 de Junts per Catalunya, Josep Rull, que ha rebut una calorosa acollida a Terrassa, la seva ciutat i on va ser candidat a l'alcaldia.

Visiblement emocional, Rull ha evocat el pas per la presó i ha volgut agrair el suport de la seva família. Ha dedicat una especial atenció a defensar el conseller Joaquim Forn de les acusacions que els Mossos havien seguit el líder del PP, Xavier Garcia-Albiol. "És indecent, nosaltres aquestes coses no les fem, el conseller Forn és digne d'aquest país i de la democràcia. Ja el tenen a presó què més volen?", ha exclamat. 

Crítiques a Espader

També ha tingut ocasió de carregar contra la candidatura de Miquel Iceta, com ja va sent habitual, però aquest cop, a més, ha dedicat una referència als exsocis d'Unió. "El número tres de la llista del PSC forma part d'allò que pretesament volia dir democràcia cristiana".

"Carrasco i Formiguera i Coll i Alentorn haurien permès un líder seu formant part d'una llista que ha abatut l'autogovern català?. Ramon Espadaler té una concepció del món diferent, aquella que diu aquests són els meus ideals i si no li agraden en tinc uns altres", ha retret.