"No ens guanyaran, no ens trencaran la cohesió, no ens allunyaran del nostre compromís i complicitat amb els pobles. El dolor de França és també el dolor de Catalunya", ha assegurat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Ho ha dit després de condemnar, en català i Francès, els atemptats que es van produir ahir al vespre a Niça.

Puigdemont ha volgut subratllar que es tracta d'una "lluita que també és nostra i de la qual també en formem part" a més de "reiterar la fermesa i el compromís dels Mossos en aquesta lluita". "Els Mossos treballen des de fa temps per neutralitzar i combatre les amenaces potencials", ha assegurat per anunciar tot seguit que es reforçarà l'operatiu preventiu. 

Minut de silenci

El president ha comparegut per fer aquest missatge institucional després de participar en la Generalitat en la reunió del gabinet de coordinació antiterrorista, del qual en formen part el conseller d'Interior, Jordi Jané i els màxims comandaments de la Policia catalana. Tot seguit ha participat en un minut de silenci a la plaça Sant Jaume.

Davant el palau de la Generalitat s'ha concentrat el Govern i els representants de l'Ajuntament de Barcelona, encapçalats per l'alcaldessa, Ada Colau, així com dirigents de diferents formacions polítiques, entre els quals el líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Colau: "Mai ens resignarem"

Colau ha mostrat en declaracions posteriors el rebuig més absolut a l'atemptat i la solidaritat amb el poble francès. "Que sàpiguen que aquí tenen un poble germà", ha insistit a més de subratllar que "la violència mai és el camí. Mai ens resignarem als atemptats i la violència".