Lluís Puig haurà de tornar a presentar-se davant la Justícia belga. El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les ha citat el conseller Puig a una vista per la seva extradició el 10 de desembre, segons ha confirmat la fiscalia belga a l'ACN. El ministeri públic va recórrer la denegació de l'euroordre que va dictar la Cambra del Consell l'agost passat.

El tribunal de primera instància belga  va rebutjar l'euroordre contra Puig en considerar que el Tribunal Suprem no és competent en el seu cas. El magistrat belga es va basar en la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU que considerava incompetent el Suprem en el cas de l'1-O.

Decisió final el 2021

Tenint en compte que encara hi ha un tercer recurs possible davant el Tribunal de Cassació, Bèlgica no prendrà una decisió final sobre l'extradició del conseller Puig almenys fins al 2021.

El Tribunal Suprem demana l'extradició del conseller Puig per presumpta malversació de cabals públics en la causa del procés independentista. L'ordre europea de detenció i lliurament contra Puig va ser reactivada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena juntament amb la del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín, després de la sentència que va condemnar dotze líders independentistes per la seva participació en el procés.