Avui es compleixen 42 de la mort de Salvador Puig Antich, que va morir executat pel règim franquista amb el mètode del garrot vil en una cel·la de la Model de Barcelona, després d'haver estat jutjat en Consell de Guerra.

En terreny estatal, Pedro Sánchez es sotmet a la seva primera ronda de votació al Congrés dels Diputats. El candidat a la investidura per ser el nou president del govern espanyol no ho té fàcil, ja que s'espera que només aconsegueixi el vot positiu del seu partit i de Ciutadans, amb qui han signat un acord.

En aquest cas, el socialista es trobaria amb almenys 213 vots en contra i 131 a favor, en una votació on li caldrien 176 positius. Així doncs, és molt possible que aquest divendres es celebri una segona ronda de votació.

Abans de les votacions, intervindran els representants de tots els grups parlamentaris per respondre el discurs d'invesidura de Sánchez d'ahir. El seu torn començarà a les 9:00 del matí i el primer a replicar-lo serà Mariano Rajoy. Després s'estrenaran el líder de Podemos Pablo Iglesias i el de C's Albert Rivera.

Avui també continua el judici pel cas Nóos amb l'interrogatori a Iñaki Urdangarin, que ja va començar a declarar divendres de la setmana passada, quan es va desvincular de qüestions relacionades amb la facturació o la comptabilitat de l'entitat que presidia.

A Catalunya, es celebra el ple del Parlament i sessió de control al Govern. El PSC farà una proposició de llei per recuperar la gestió pública d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), una polèmica que divideix Junts pel Sí i la CUP.

La sessió s'emmarca, a més, en uns dies en què han estat al centre de l'actualitat les lleis de desconnexió i el canvi de nom de la Conselleria de Raül Romeva per Afers i Relacions Institucionals, Exteriors i Transparència.