El 97,1% dels afiliats del PP van votar Alejandro Fernández a la presidència del partit a Catalunya el novembre del 2018. Un suport gairebé unànime que a hores d'ara molt es dubta de la seva vigència. Del que no es dubta és que la crisi del PP a Génova amb la conseqüent marxa de Pablo Casado i la més que probable entrada d'Alberto Núñez Feijóo per capitanejar els populars ressona i s'observa des de Catalunya entre els partidaris que Fernández segueixi al càrrec i els partidaris que es posi punt i final al seu lideratge, donant pas, per exemple, a l'eurodiputada Dolors Montserrat.

Si bé és cert que la marxa de Casado se suposa que havia de donar aire a Fernández, la cosa no és tan clara ara. Havia de donar aire perquè segons fonts populars consultades, el pla de Génova -abans que esclatés la crisi entre Casado y Isabel Díaz Ayuso- era retirar-lo del capdavant del partit, principalment després dels mals resultats a les eleccions catalanes del 14-F, on el PP va passar de quatre a tres escons, augmentant així el declivi dels populars a Catalunya. A Alejandro Fernández se li havia fet la creu i el seu futur estava sentenciat. Ara que Casado marxa, Fernández hauria de respirar, però per molt que Casado marxi, els seus partidaris persisteixen arreu.

Enmig de tot aquest enrenou i pensant que ara el camí de Fernández ja no corria perill, tornen doncs a alçar-se veus dels populars que mantenen que no ha de seguir al capdavant del partit a Catalunya, veus on hi ha líders com l'exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, o del president del PP a Barcelona, Manu Reyes. El mateix Reyes era un dels preferits de Pablo Casado per substituir Alejandro Fernández. Tant Albiol com Reyes durant aquesta pugna de Madrid han manifestat el seu suport a Casado, mentre que Fernández es va mantenir en silenci i es va limitar a reclamar veu per la militància.

Captura de Pantalla 2022 03 01 a les 18.07.16

Sona també el nom de Dolors Montserrat per encapçalar el partit. Sona ara i havia sonat temps abans. Fonts consultades asseguren que alguns membres haurien demanat a Montserrat dirigir el PP català, però encara no hi ha cap decisió presa. Des de l'oficina de Montserrat, per la seva banda, expliquen a ElNacional.cat que ara la prioritat és "la unitat del PP", i fugen valorar aquestes proposicions.

Feijóo i Fernández

Altres fonts de l'executiva asseguren, en canvi, que el paper d'Alejandro Fernández no corre cap risc, donada la seva bona relació amb Feijoó, i recorden que ben igual com va fer el líder del PP gallec, Fernández va demanar donar veu als afiliats quan va esclatar la crisi entre Casado i Ayuso, per la qual cosa "Fernández surt molt reforçat" en aquesta nova etapa que engegaran els populars, amb tota probabilitat amb Feijóo al capdavant. 

TUIT alejandro fernández crisis pp casado

Cal remarcar que Feijóo justament sempre ha estat una veu dins del PP que ha reclamat que Génova no controli tant els moviments de les diferents delegacions territorials del PP, un fet que tampoc ha agradat mai a l'entorn d'Alejandro Fernández, que considera que en la campanya del 14-F Casado va voler intervenir massa. I després d'aquesta campanya, precisament Casado va voler imposar nous noms al capdavant de diversos llocs de responsabilitat dels populars a Barcelona, escapçant responsables afins a Fernández per reduir el seu lideratge al capdavant de les províncies catalanes. 

Ho decidirà demà

El congrés del PP tindrà lloc els dies 2 i 3 d'abril a la ciutat de Sevilla, i malgrat que tots els barons del PP i fins i tot el mateix Pablo Casado ja hagin assenyalat Feijóo com a futur líder, l'anunci de la seva candidatura es fa esperar. No serà fins demà que anunciarà què fa. Abans vol reunir la Junta Directiva dels populars a Galícia per a escoltar els seus companys al territori.

Per altra banda, serà el vicepresident del Grup Popular Europeu, González Pons, el president del Comitè Organitzador del XX Congrés del PP, que estarà format per com a mínim un membre designat per cada organització territorial. Segons fonts populars allò habitual és que sigui el secretari general del partit, i per tant a Catalunya ho hauria de ser Santi Rodríguez, un home de consens entre totes les famílies del partit però que cada vegada s'ha allunyat més de Fernández. Es així com l'encara president del PP ha marcat perfil i ha decidit nomenar per aquest càrrec una persona de la seva màxima confiança: Óscar Ramírez, que és el portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona.