Isabel Díaz Ayuso no és de les que enterren la destral de guerra. No ho ha fet ni tan sols en un moment com el d'avui, en el comiat de Pablo Casado davant la Junta Directiva Nacional del Partit Popular. A porta tancada, davant les 450 persones reunides, la presidenta madrilenya ha demanat la paraula i ha denunciat com des del seu propi partit l'han atacat més a ella que no al govern espanyol de coalició. En públic, en declaracions als periodistes, ha anat un pas més enllà i fins i tot ha demanat "expulsar" del partit tots aquells que hagin participat de la "campanya" en contra d'ella, sense dir noms.

A la reunió de la Junta Directiva, a més de Pablo Casado, podia intervenir qui demanés la paraula. Ho han fet pocs, però Isabel Díaz Ayuso ha estat entre ells. Volia posar el dit a la nafra: "Tant de bo s'hagués investigat amb tant detall a Pedro Sánchez i altres governs de l'esquerra com s'ha fet amb membres del partit, a la Comunitat o a la meva família". I ha reblat: "Els socialistes, només al govern de Moncloa, van dilapidar més de 300 milions d'euros en compres defectuoses de material sanitari. Per què creieu que hi ha tants dirigents en altres regions que no diuen res de tot això?". La presidenta de la Comunitat de Madrid ha assegurat també que "el que estava passant" al partit va molt més enllà d'ella i que per això hi ha "molts afiliats i dirigents agreujats per tot el país, a qui s'ha negat la veu si no es deixaven controlar pel comandament".

El mateix que ha denunciat en privat, ho ha denunciat en públic. En una atenció als mitjans de comunicació a la sortida de la Junta Directiva, la dirigent madrilenya ha demanat investigar i "expulsar" del partit tots aquells que hagin format part de la "campanya" en contra d'ella, perquè "no creu en les ferides tancades en fals". Quan se li ha preguntat per noms, ha tirat pilotes fora. Sigui com sigui, Ayuso ha considerat "insensat" que un partit pugui atacar d'aquesta manera els seus dirigents, quan ella ha estat sempre "lleial". Ha plantejat una disjuntiva per als populars: ser "l'alternativa a Sánchez" o, per contra, "destruir-nos com a organització".

Feijóo escalfa a la banda​

Tots els barons del PP, i fins i tot el mateix Pablo Casado, ja l'han assenyalat com a futur líder del partit, com la persona que ha d'agafar-ne les regnes després de la greu crisi. Però l'anunci de candidatura per part de Alberto Núñez Feijóo encara es fa esperar. No serà fins demà que anunciarà què fa. Abans vol reunir la Junta Directiva dels populars a Galícia, trobada que tindrà lloc demà a dos quarts de sis de la tarda, per a escoltar els seus seus companys al territori. El president de la Xunta també ha aprofitat per a demanar que es presenti tot aquell qui ho consideri, malgrat que tots els ulls fa dies que només miren cap a ell.

Després de la reunió de la Junta Directiva Estatal, aquest migdia a Madrid, Núñez Feijóo ha explicat que ha demanat al secretari general del PP gallec que convoqui per demà a la tarda una reunió de la Junta Directiva a Santiago per veure "com podem ajudar des de Galícia davant la situació del PP". I, després d'escoltar els seus companys, ha afegit, "em dirigiré al conjunt dels espanyols per a traslladar-los quina és la meva decisió". El president de la Xunta ha demanat respectar els procediments interns. I també ha reclamat que, si algun company vol presentar-se, que ho faci; "és el seu moment", que "no tingui por"